Izbornik

Vijesti

29.08.2017

Hummels realizacija Posedarje

http://www.good-cama.com/en/

više...
29.08.2017

Kuća za odmor / Donje Polje

http://www.novasol.hr/p/CDJ390#floorplan-tab

više...
18.07.2017

VODIČKI PROJEKT IZ SNOVA


Županijski odjel za prostorno uređenje izdao je građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića u Vodicama, u predjelu Doćina u središtu grada.

Naime, Grad Vodice do sada je financirao izradu idejnog projekta i idejnog rješenja, a izrađen je i glavni projekt ove nove predškolske ustanove. Pri kraju je i izrada izvedbenog projekta i projekta opreme uređenja objekta.
– Dobivanjem građevinske dozvole praktički je osigurana sva potrebna dokumentacija za realizaciju ovog projekta. Novi vrtić gradit će se na gradskom zemljištu u Doćinama površine 3,2 tisuće kvadrata, objekt će biti veličine od 2,4 tisuće metara četvornih bruto površine. Zadovoljavat će sve propisane standarde jedne predškolske ustanove i moći će primiti 200 mališana – kaže vodička gradonačelnica dr. Nelka Tomić.
Gradski vrtić "Tamaris", koji je smješten u glavnoj zgradi iza "stare škole" i u još dva iznajmljena pomoćna objekta, do sada je godišnje pohađalo 286 vodičkih mališana, od jasličkog do predškolskog uzrasta. Međutim, njegovi kapaciteti bili su premaleni da primi svu djecu koju su roditelji željeli upisati, odnosno potrebe za vrtićem bile su puno veće. Stoga se i izgradnja novog objekta nametnula kao prijeko potrebna.– Sukladno Zakonu o predškolskom odgoju, u jednom objektu dječjeg vrtića može biti maksimalno do 200 djece. Postojeći matični objekt pohađalo je i pohađat će i ubuduće 140 mališana, dok ih je gotovo još toliko bilo u dva unajmljena objekta. Izgradnjom ovog novog vrtića više neće biti potrebe za najmom objekata, jer će njegovim kapacitetom od 200 mjesta pokriti sve dosadašnje potrebe, uključujući i listu čekanja od 50-ak mališana – rekla je Petra Kranjac, ravnateljica Dječjeg vrtića "Tamaris".

Prema glavnom projektu, vrijednost izgradnje zgrade vrtića, bez unutrašnje uređenja, iznosi oko 19 milijuna kuna.
– Za inicijalne radove, u gradskom proračunu je osigurano 1,5 milijuna kuna. Budući da su Vodice naselje s više od pet tisuća stanovnika, trenutno nema otvorene linije EU fondova za financiranje objekta predškolske namjene. Međutim, postoje najave da će do kraja ove godine doći do izmjena operativnog programa i otvaranja financijskih mogućnosti povlačenja europskih sredstava. Nadalje, u sklopu investicije nadam se da ćemo iz državnog proračuna osigurati sredstva za energetsku učinkovitost, odnosno za financiranje sustava grijanja i hlađenja fasada. Dakle, ako bude sufinanciranja iz europskih fondova i državnog proračuna, imat ćemo novi vrtić već za godinu dana. Ako ona izostane, morat ćemo se osloniti na sredstva iz gradske blagajne, pa će gradnja vrtića minimalno potrajati dvije godine – rekla je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

Tomić: Ako bude sufinanciranja iz europskih fondova i državnog proračuna, imat ćemo novi vrtić već za godinu dana

http://sibenski.slobodnadalmacija.hr/vijesti/zupanija/clanak/id/496351/od-koje-love-ce-se-graditi-novi-vrtic-vrijedan-19-milijuna-kuna-stigla-graevinska-a-novac-se-ceka

više...
02.11.2016

FOTO: Banj najbolja plaža, a Hramina i Frapa najbolje marine na Jadranu

Šibenska plaža Banj proglašena je najljepšom i najboljom plažom na Jadranu. Vijest je to koja stiže iz Bola na Braču gdje se održavaju Dani hrvatskog turizma.Prestižno priznanje struke i titulu najboljih osvojile su marina Hramina na Murteru i marina Frapa u Rogoznici u kategorijama male i srednje marine.

– Ovo je veliko priznanje i iznimno smo počašćeni što nas je Hrvatska turistička zajednica ponovno prepoznala kao važan čimbenik u postavljanju novih trendova u hrvatskom turizmu koji mijenjaju imidž Hrvatske kao destinacije. Naime, uz plažu Banj osim kupališnog dijela tu su i obalna šetnica, sportska igrališta, ljetno kino, ugostiteljski objekti i parkiralište. Plaža Banj dala je značajan impuls revitalizaciji stare gradske jezgre i razvoju turizma u Šibeniku – riječi su gradonačelnika Željka Burića.

Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, podsjetimo, s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru organiziraju projekt Godišnje hrvatske turističke nagrade.

– Priznanje je velika čast i svi smo zadovoljni, ali plaža Banj je tu nagradu već odavno trebala dobiti. Ona je od trenutka kad je sagrađena postala prekretnica u razvoju turizma, turisti se znatno duže zadržavaju i realno, bez nje ne bi privukli toliko ljudi – kazao nam je Dino Karađole, direktor TZ Šibenik kojeg bi još jedna potencijalna nagrada sutra razveselila.

Podsjetimo, na Danima hrvatskog turizma Šibenik bi mogao osvojiti još jednu nagradu budući da je tvrđava Barone nominirana u kategoriji najboljih kulturnih atrakcija. Dobitnik tog prestižnog priznanja bit će poznat u četvrtak, drugi i zaključni dan održavanja Dana hrvatskog turizma.

http://sibenskiportal.rtl.hr/2016/10/26/foto-banj-najbolja-plaza-a-hramina-i-frapa-najbolje-marine-na-jadranu/


više...